Hajd da vidim ko se seća ovog vica:
*Putovali Srbin i Slovenac vozom.Vozili se i vozili dok po starom običaju i kulturi putovanja našim vozovima nije došao i red na ručak.Slovenac kao Slovenac, prefinjen, sve ga sramota, sedi i gleda Srbina kako vadi jelo iz torbe.Izvadi Srbin jabuku tek će slovenac.
- Kaj vam je to?
- Jabuka.
- Kod nes, v Slovenijo, tolike so ribizlov.
Srbin ne reaguje, ostavlja jabuku na stočić i vadi novu voćku.Izvuče iz torbice dinju a Slovenac će opet:
- A kaj vam je to?
- Dinja, odgovara Srbin.
- Kod nes, v Slovenijo, tolki so limunov.
Srbin sad već vidno iznerviran (a i gladan) izvadi kamu i stavi u krilo.Slovenac naravno opet pita:
- Kaj vam je sad pa to?
- Perorez, p*zda ti materina!!
:)
Elem, a šta to sve sad ima sa mojim topikom.Evo, na primer, uslikao sam vam da vidite kako izgleda jedna NL (mutant, mislim instant) šargarepa u poređenju sa veličinom normalne piksle (svi znamo kolika je piksla iako smo nepušači):

I ne, nemojte pomisliti da je ovo ženska radost 8)
Ovo je, recimo, normalna šargarepa koja se ovde prodaje u supermarketima.Naravno, mogu se kupiti i one manje (na koje sam i navikao), ali bre ovo.....Ne išćuđavam se ja sad, videh odavno, no ja to zbog vas dragi čitaoci :)
Znači, današnja tematika je hrana...
Mogu vam reći sledeće:
* na zapadu ljudi štede na hrani.Generalno štede na svemu, ali ispoljava se i na hrani.Neće oni ovde kupovati ono što je 50 centi skuplje jer kad se pogleda na godišnjem nivoJu to su stotine i stotine eura bačene u zube.Mislim, kome se isplati bar malo biti hedonista i ponekad zadovoljiti svoju (_:_) jer i ona vremenom postaje samo vremešnija i ništa drugo (da se ne lažemo, svi smo ovde odrasli ljudi)
* manje više trebate obratiti pažnju na hranu u restoranima i fast food kasabama.Česta je pojava da kad naručujete vaš teleći, praseći a bogami i jagnjeći zakusak morate napomenuti šefu da bude WELL DONE pre nego li iskoči na vaš astal.Meni se ovde desilo dvaput da sam dobio takvo jelo (jednom mojom nemarnošću i neznanjem, drugi put...aj neću da spominjem jer treba ostat' živ 8).
* takođe, obratite pažnju na zdrave restorane i jelovnike jer u većini slučajeva to takođe podrazumeva poluspremljenu hranu (polubareno povrće itd) a sve po principu 'tavče na gravče i okreneš jen-dva put u rok od 5 minut'.A siguran sam da svi ti pobornici zdrave ishrane ne bi izlazili iz Dache na Karaburmi ili iz Srbije na Ibarskoj.I sve bi vikali 'još, još, masnog, još!'
* nađite u inozemstvu nekoga da vas na sve ovo pripremi ,)
* mislim da će domaćica sa posebnom pažnjom sve ovo da iščita :D
Hajd pa ako se setim još nečeg ću napišem ,)

26/01/2008, 04:03
Da, da, nista to meni novo nije. Ovdje pilici ko rode jebote... :) Prosto te bude strah. Pa nije ni cudo sto ove 'merikanke ne kuvaju nista.
Ajd' pa tako...
26/01/2008, 02:16
@Shadow: dva puta.Ima ih ovde koji obožavaju povrće.
@Domaćica: to je zato što su u Srblja oči uvek gladne :)
@Tužna: (?)..nevermind, kasno je i čekam Aninno finale
26/01/2008, 00:15
heheh,jao sto je ova shadow dobar govornik.....:Da i ti si boga mi!
25/01/2008, 11:13
iščitala, vrlo pažljivo.
ali ostala razočarana.
kod nas su ovolike čačkalice, a od njih se ne kuva ručak!
Prijatno!
25/01/2008, 09:57
I koliko puta kuvate rucak od ove jedne sargarepe? Podseti me, ja sam se sokirala od velicine paprike. Kilo mesa ti treba da napunis dve, kako gaje sve te stvari nikako mi nije jasno.