Pada kiša napolju
kaplje mi po prozoru
a ja sam u autu

sjedim, plačem, tugujem
ne znam šta ću od sebe


Bježi kišo s prozora
bježi kišo s ogledala
bježi kišo s asfalta
da te nije sad bi' ja
izležavao se u fotelji do yaya...

 

    Pevao sam nekad ja u BG kad bih se po vremenskoj pogodi & nepogodi vraćao kući pokušavajući se probiti kroz automobilske narodne mase. Mislim, stvarno...Kad se sad setim početaka kolona iz pravca NBGD ka centru još negde kod 'crvenkape' (bilo da se ide niz Nikole Tesle, bilo niz DŽona Kenedija).Jedino što je tu valjalo je što bih se ponekad zaustavio kod 'meska' u Nikole Tesle (dok se ne raščisti malo).Ili još gora varijanta - iz Mirijeva na NBGD. Pa kad pogledam samo sve te vozače okolo a meni se lepo digne ovo malo kose na glavi od nepažnje i nervoze.Koliko me je samo puta mogao potkačiti neko na Brankovom i lepo me izbaciti iz žute trake (jes da je prekršaj ali pada kiša :)) u plavu traku iliti Savu (ko se seća čuvene dečije pitalice: jesi li skočio nekad sa Brankovog mosta u Dunav?).

    Čikice koje bi što pre da posrču toplu supu, tetke i đevojke koje i pored nevremena samo misle o sopstvenom izgledu i nadobudni vozači iole boljih automobila koji misle da su svi novi Šumaheri ili Laude.

    Oni koji znaju kako ja vozim rekli bi: što se on ume provlačiti između stvari autom teško da ko ume.Pa i pored te mukom stečene kvalifikacije (a nije da se nisam trudio, jednom mi je jedan 'putnik' rekao: da sam izbacio lakat kroz prozor ostavio bih ga na kontejneru) uopšte mi nije bilo jednostavno probijati se kroz svu tu količinu vode, mržnje i nervoze.

    Šetao sam danas gradom i stojim na tramvajskoj stanici.Pada sitna kiša, ona najsitnija, da se može pretvoriti u nešto čvrsto nazvali bi je 'prašina.Ona od koje strepi silni GSP jer nastane haos u Beogradu.E pa vidite dragi čitaoci, odmah sam primetio dve stvari

    1. prosečna brzina vožnje je oko 50km/h

    2. niko živ ne trubi zbog kiše.

    Halal im bilo kad su uspeli dokazati da kiša nije toliki gradski problem, kao i da se i snega ne treba bojati.Pa makar nas i iznenadio u sred zime....