Slobodno vreme i pisanje...Moze se lako pisati ako se ima vreme ali teze ide obrnuto. Hyper, niJesam pisao jer niJesam ima' vremena. Ovom prilikom cu objasniti jedan deo (a ondak se vracam na NL).

Elem, resismo moja bolja & lepsa & kjuca (nastalo od cute, menjano po srpskoj gramatici) polovina da odemo na odmor. To smo mi resili jos u decembru prosle godine, ali da vas na kratko uputim: ovde se godisnji planira barem cetiri meseca unapred - da bi najavili kad bi uzeli odmor, da bi vam taj odmor odobrili, da bi nasli povoljnije aranzman (mada agencije vec ionako znaju koji su udarni termini i lokacije), da bi imali vremena da se opskrbite sa odecom, obucom, raznoraznim mazalicama i zezalicama, nabavili mapu ili knjigu mesta i okoline u koju idete (ako niste od onih letovalacha koji ujutru dignu (_._) i sednu na plazu do uvece, istusiraju se i stave to isto (_._) u hoteski bar).

Poznajuci nas, mi odlucismo jos oko NG da pocnemo sa trazenjem. Trazili i trazili i trazili i na kraju smo se odlucili, uplatili, cekali i juce se vratili sa putovanja. Slicice slede:

Ostrvo Zakintos, Jonsko more, Grcka.

Buduci da mi nismo standardni turisti, odmah su nas 'zamrzeli' u hotelu jer nam je na celu pisalo da necemo boraviti duze kod njih no sto nam treba za spavanje. Prvog dana smo iznajmili auto (Kia Rio, osam dana = 370 eur sa sve gorivom i nasih predjenih cca 1000km) sa kojim smo presli ostrvo uzduz i popreko. Nekoliko puta. Obratite paznju: turista motorciklista koliko hocete, uglavnom dolaze iz zemalja koje su 'vozacki prafinjene' pa znaju ugusiti voznju a tesko se mogu u krivinama preteci. Pesaci samo mile unaokolo i potrebni su celicni zivci da se ne pocnu gaziti. Grci vozaci... Osetih kao da vozim opet u rodnom BG - samo sam se drao na njih :) Oni stvarno toliko znaju biti bezobrazni da sam jednom morao i policajcima da sviram da ne bih udario u njih jer nisu gledali pri ukljucenju. Putevi su istrajali, uglacani, 'iskrivljeni', sto znaci - klizavi i vozite oprezno.

Hrana je meni bila super, buduci da volim jake sireve i zacinjena jela. Ali samo dva restorana su zaista zasluzila da se spomenu, ostali su svi sa turistickom hranom (iz tegle). Uglavnom se namirnice mogu kupiti po evropskim standardima, najvise Holandjana, Rusa, Srba...

No... Odmor je stvarno bio dobar. A nakon par dana cu nastavit' sa pisanjima. Buduci da ima i pravih desavanja u NL.

Cheers!