Ne ne, niJesam brezobrazan no sam zaboravan. Zaboravio sam napisati i opisati putesestvije koje je prethodilo odlasku u Dizeldorf.

Nesto pre mog odlaska za SER bili smo u B, u jednom od svetskih trgovinskih centara dijamantima. U tom gradu pocinje i prica filma 'Snatch'. Yep, radi se o Antverpenu.

--------------------------Intermezzo-------------------------

prije nego li nastavim dalje ja MORAM uputiti jednu ozbiljnu kritiku dmc-u & drugim adminima: gospodo, 2MB prostora za slike je jako malo! Znam da postoji mogusnost linkovanja na imageshack i druge sajtove, ali stvarno...Dajte ljudima vise prostora :)

------------------------kraj intermezza-----------------------

Zaista sam se radovao odlasku u B. Ima i dobrih razloga za to od kojih mogu navesti dva:

1. oni koji me iole citaju mogu i da pretpostave da se radi o belgijskom piwu, za koje sam vec nekoliko puta napisao da su odlicna

2. cokolada. Nisam siguran ima li koga da nije cuo za Belgijsku cokoladu.

Sedosmo u auto jedno jutro i djiha djiha cetiri tocka....

Evo kako izgleda prelazak izmedju dve drzave u okviru Evropske unije:

Sa leve strane se samo vidi tabla sa oznakom 'Belgie' i to je to. Nema rampi, nema carina, nema carinika koji te pitaju 'a zasto si ti dosao kod nas' kao da cu mu kucu oteti. To je jedna od lepota zivota u NL, odnosno EU. Takodje, duz puta se mogu videti i vetrenjace koje sluze za proizvodnju struje. Srecom pa nismo videli Don Quioteja a ni Sancha Pansu da pretrcavaju auto put. U suprotnom bih pomislio da nesto ozbiljno nije u redu iako nosim naocare...

Parkirali smo blizu glavne zeleznicke stanice ciji deo unutrasnjosti mozete videti na sledecoj slici:

Nisam slikao vise da ne bih izgledao kao zaludjeni turista ali verujte mi da je prelepo. A sto je tek visokoooo...Podseca pomalo na unutrasnjost zgrade fakulteta tehnickih nauka u BG, samo mnogo veci unutrasnji prostor.

Da nismo najgori sto se tice prevoza moze potvrditi i sledeca slika:

Tramvaji su prilicno stari, autobusi relativno. Bar sto se toga tice moze se reci da smo kao u evropi. Zaista sam bio iznenadjen tom slikom. Nije da sam ocekivao da ce oni leteti na posao sa BMW 1455 TDiSS ali nisam bas mislio ni da cu ovo sresti.

Antverpen kao grad takodje lep, ima glavnu ulicu koja je kao Knez Mihajlova sa prilicno istom arhitekturom.Npr:

Setajuci gradom naisli smo i na kucu Belgijskog, tacnije Flamanskog slikara Rubensa (ko se zeli informisati moze ovde http://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Paul_Rubens ):

Za kraj ovog seta fotografija ostavljam prikaz jedne zgrade, kao i unutrasnje uredjenje druge gde se nalaze tri kafica (u okviru jedne zgrade) sa prilicno naprednim formama:

 

Za sam kraj ovog topika bih mogao napisati:

nisam popio piwo buduci da ga imam prilike popiti u NL. Steta je sto sam za sad propustio osecaj popiti B piwo u B.

kao sto vec opisah domacici u komentaru prethodnog topika: obratite paznju kad narucujete B cokoladu. Platih 6 eur za 'nesto' od bele cokolade sto sam bukvalno u jednom zalogaju mogao pojesti. Kad su moji saputnici videli sta i koju kolicinu te cokolade sam dobio u odnosu na moju velicinu nisu se mogli zaustaviti smejati narednih pola sata.

No nema veze, posedujem i ja inkriminisuce slike :D