Da...mislim da je ovo zaista adekvatan naslov clanka koji je star dva dana. Do sad vec svi znate (oni koji prate sport/fudbal mada ja sam nisam od takvih) da je odigrana utakmica UEFA kupa izmedju Borca (Cacak) i Ajaxa (Amsterdam). Morao sam otici na utakmicu iz vise razloga od kojih je glavni ipak bio: da li cu ikad imati opet priliku da vidim klub kao sto je Ajax da docekuje klub kao sto je Borac (bez namere da vredjam Cacane, osim ako im ime ne pocinje sa V i nastavlja sa E).

Odosmo mi (nas troJica) u grotlo Amsterdamske Arene. Zaista lep objekat, moderan, sa gomilom pripitih holandjana koji uzvicu krilaticu 'Go Ajax, go!'. Al mLogo zima kad ukljucU klimatizaciju a sedista nisu popunjena ni do desetine kapaciteta.

I naravno podozrivo nas gledaju jer vise licimo na Turke i Marokance no na Srbe. Al dobro sad, ovde se ipak 'postuju prava manjina' (ovo je bilo nesto licno)  ;)

Elem, dobili mi uveravanja da ce doci tri autobusa Cacana i mi gde cemo uzeti karte vec na tribinama pored njihovog (gostujuceg) boksa. O navijacima Cacka procitajte u prilogu koji sledi.

Zagrevanje igraca. Sasvim se jasno vidi al' za neupucene borac je desno.

Pred sam pocetak pustaju zabavno-umetnicki program. Na osnovu tri stvari sam skapirao da je posmatranje utakmica na zapadu ozbiljan psihijatrijski posao: deljenje navijackog-mahajuceg materijala (1) kojim se uz pesmu (2) Que Sera, Sera izbacuju stresovi i potecijalna agresija mahanjem zastavica i pevanjem.

Dodatak: redar(ica) sa ove slike nam je u jednom trenutku ljubazno zapovedila da sednemo jer je 'standing allowed only to the boys in the corner'.

A sad - boys in the corner (navijaci Ajaxa) koji su sve vreme skakali, lupali i skandirali.

i malo slike Ajax-ovog juga gde takodje vazi pravilo kao i na JNA - sto juznije to tuznije  ;)

Konacno, pocinje utakmica

uz mnogo ovoga i malo ovoga  

Jos jedna zanimljivost kakvi su Holandjani: kad je vec pocela utakmica, dolazi otac sa dva sina. Od skoro prazne tribine sedaju na mesta tacno ispod nas jer to im kazu njihove numeracije na kartama. Srecom brzo su otisli, verovatno kad su skapirali da ne navijamo za Ajax :)

Koliku podrsku je Borac imao od svojih navijaca pokazuje sledeca slika, jedina zastava iz fudbalerskog rodnog kraja.

Da se nadovezem na pocetak price, o tri autobusa iz Cacka ugostujucem boxu tribina...Ukupno ih je bilo 0 (i slovima: nula).Ta zastava je nekako zalutala na ovaj mec.

Na kraju, poznat je rezultat od 2:0 za Ajax. Ne mogu da kazem da Cacak nije imao sansi ali se u*sro. I na kraju sledi sta? Odlazak u kisnu noc sa (Jopet) povicima 'Go Ajax, go'. Bljak!