O ovome nisam stigao da pisem. Ne znam ni sam zasto. Danas sam prebacivao neke fotografije sa mobilnog na komp i primetim: a vidi ovo..a i ovo...auuuu sta sam ja zaboravio...

 

Trg u Hagu sa fontanom u betonu. idila za ondasnje cigancice :)

 

Ono, kojekude, slusam i citam o raznoraznim inicijativama Srbije po belom svetu (sto za sud pravde, sto za nedostiznu belu sengen listu, sto za Vadikale). Lepo sve to, obecavaju brda i doline, infrastukturu (metro verovatno onaj u opisu Radovana treceg), zivot...Ej, ni manje ni vise no zivot. A sta u stvari ti stranci mogu videti ad hoc?

Evo ja cu samo prikazati neke stvari koje primetih kad sam isao za Hag, u Srpsku ambasadu, sta to mogu da vide ovdasnji Srbi a i stranci koji razumeju moj maternji jezik.

BTW, zasto se kaze maternji? Onda bi mogao i ocevski? Zar ne bi bilo bolje da se kaze RODITELJSKI jezik? 

Elem, neke slicice da potkrepe moje razmisljanje:

prvo sto vidimo jeste ovaj 'znak' na tasteru za zvono. Nije mi bas najjasnije sta je trebalo da se kaze: zabranjeno zvoniti; zabrana zabrane zvonjenja; no means no even with a girl (iz filma young people fucking - sjajan film, da mogu dao bih mu 38 zvezdica).

drugo sto vidimo jeste ovaj literarni sastav okacen na ulaznim vratima na temu 'vrata - kako cudan objekat i cemu ona sluze'

dve slicice sa prikazima pravopisno - sintaksnih greski: na prvoj se vidi da Milan (milan tours, prim. prev) ima polazak u CETVRATAK a lastin autobus prelazi rastojanje od lieza do subotice za 15 minuta!!! Ovo su samo primeri tekstova koji se mogu naci u ambasadi. Zaista nisam mogao sve da fotografisem, ali bilo je tu i upisa na kurs srpskog jezika u 2002 godini, obavestenje da se jos mozemo prijaviti za glasanje koje ce 'biti odrzano maja 2008', slike SFRJ sa sve prikazom Jajca (ne budite bRezobrazni sad), Plitvica, Kozare, ima tu i tri saltera od kojih dva nikad ne rade, prljavih prozora i zamascene ograde, kucace masine i propalog plafona...

Zaista zelim sve dobro mojoj zemlji, Srbiji, zelim da se oslobodi vise tog politickog pritiska u koji je sistematski uvucena, zelim da se sklone DS i DSS i SPS i SRS i LDP i narodnjaci i svi ostali; da zaista dodje neko normalan na vlast.

Ali, Srbijo moja, da bi te neko i zeleo videti barem uredi ambasade...Ako se nema para za krecenje, za opremu, barem jezik nije skup, nase nacionalno blago...Sve ako stranci i ne razumeju sta i zasto pise barem da se ja ne trebam osecati osramocenim jer je to MOJA ambasada.