Evo mene na kratko, nisam se javljao nit' pisao jer sam malo lutao unaokolo.Evo npr. juče smo bili u Den Hagu i kad smo se peli sa železničke na autobusku stanicu odmah nalećem na autobus koji ide za gde: Scheveningen (iliti kod nas odomaćen izraz Ševeningen).Pomislih u sebi, čekajte malo braćo Holanđani, pa ne trebaju svi srbi tamo da idu...Srećom odmah je produžio dalje a mi smo seli u autobus koji je išao do naše, Srpske, ambasade u NL.

Uđemo lepo unutra kad ono...pamfleti na sve strane o Srbiji (podsetila me jedna slika na scenu iz reklamne kampanje za Montenegro koja se vrti po CNN i BBC i Discovery kanalima), turizam, vera, politika...Mogu da se prijavim da glasam ako hoću u inostranstvu...Mislim, hajd neču da pričam loše o našima.Ipak smo naši.

Ali ostala mi je upečatljiva sličica na zidu koja kaže: vršimo usluge prevoza pokojnika za bivše zemlje Jugoslavije Rumuniju, Bugarsku, .... Pa dajte ljudi, malkicce više obratite pažnju na slogane.

A u marketu sam natrčao na vodu iz Kine.Da da, Kine...Još i na pakovanju kaže da je iz supermarketa.A ako koza laže jarac ima rogove, stoga pogledajte sledeći korpus delikti (obožavam strane izraze u bukvalnom izgovoru)

Kina voda 

 

Aj pa srećna vam svima NG, pa se najedete i napijete i nazezate a da niko ne mora posle u hitnu pomoć niti da se nedelju dana leči kod kuće.

Servus!